#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Návštevník se ptá: 15. 6. 2023
Zdravím,
Před 8 lety jsem zvedl těžķý předmět a od té doby pociťuji tlak v očích a více při zátěži nebo do schodů když jdu , tak je cítím více nebo když se skloním na chvíli tak vidím rozmazaně a citím nějaký čas tlak totéž když ležím a vstanu. Jinak mám další obtíže co pociťuji a to především večer ( Špatné vidění , nevolnost, závrať , jak opilý stejný pocit.) Nebo když vejdu do obchodního centra ( Tesco, Kaufland, atd.) Po chvíli vidím rozmazaně , pocituji tlak, motám se jako opilý, a vše mi připadá hrozně rychlé , když jdu okolo regálu tak je vše rozmázano jako kdybych vypil půl flašky tvrdehó alkoholu.
Na očním vyšetření mi řekli že tam nic nevydí a že Glaukom to není. Dělali mi vyšetření zatěžové, vypil jsem po ráno 1 litr vody a šel na změření a tak usoudili že Glaukom to není ale mě to nejde do hlavy , jelikož vše pociťuji z očí a citím se tahle. Ale jsem přesvědčený že je to z očí , jeliož když se citím fajn a vejdu do ochodního střediska , nebo jdu/říďím večer po chvilce se mi vše dostaví. Je to možné že je to z očí ? Děkuji
Petr Výborný
Na otázku odpovídá:
Vaše subjektivní obtíže skutečně nemají žádnou souvislost s akutním glaukomovým záchvatem. Předpokládám, že potíže nejsou typické ani pro žádnou oční chorobu. Jiná věc je celkový zdravotní stav - např. kolísající krevní tlak, blokáda krční páteře, apod. Řešení je v kompetenci Vašeho praktického lékaře.