#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 25. 7. 2023

Dobrý den.
Je mi 20 let, cca rok zpět se mi stalo, že jsem měla v oku takový kousek, kde jsem neviděla - trochu jiné, než mžitky ze světla a kolem to jakoby zrnilo. Mám panické ataky, přiřazovala jsem to k psychice. Do půl hodiny to odeznělo.
Po roce to mám dnes opět, druhý den. Mám strach, že to nebude jen tak.
Asi 7 let zpět jsem měla zvýšený tlak v očích, po normálním perimetru nikdo neřešil.
Ty dva dny, co se mi to děje, mám i bolavou krční páteř. Nevím jestli to nemůže být i nerv, ten tlak, či třeba ten zákal, psychika. Nikdo ho ale v rodině neměl.
Zitra si zajdu na oční, ale mám zkrátka strach. Mám 3 měsíční holčičku, plně kolenou, takže kdybych dostala léky, abych je mohla..
Děkuji,

MUDr. Petr Výborný, 1. 8. 2023

Podle popisovaných obtíží je třeba pomýšlet na tzv. oftalmickou migrénu. Nejčastěji je popisováno vnímání prostoru ohraničeného chvějivou jiskřivou linií alespoň zpočátku vyplněného různě sytým výpadem zorného pole, který později řídne a zraková ostrost se také normalizuje. Subjektivní varianty vnímání toho jevu je však velmi individuální. Stav se spontánně upravuje. Kontrola očním lékařem po proběhlé příhodě zpravidla nic patologického nezjistí. Vhodná je konzultace neurologem.

website.web.zz.text.ask_is_question_interesting.title

website.web.zz.text.ask_is_question_interesting.perex